vrijdag 11 december 2009

Anvil

'Smaakt het u, mevrouw?' 'Jazeker, dank u.'
En nooit nog zien zij elkaar weer.
In de keuken is de kok, die niet van de droge witte wijn voor bij de risotto kan blijven, iets te onvoorzichtig in zijn argumentatie - het dispuut gaat over Amerikaanse films - en bij het gesticuleren (mét in zijn hand een Global koksmes van 26 centimeter) jaapt hij abusievelijk de nek van de kelner open. Geen houden is er aan bloed dat langs zo'n wonde het lichaam verlaat, en zo komt een jonge man jammerlijk aan zijn eind.
Later slaat diezelfde kok vreemd genoeg nog aan het experimenteren in de keuken. De patron van de zaak vindt dat zeer vreemd en ontslaat de kok dan ook tijdelijk uit zijn functie, tot hij de traumatische ervaring heeft kunnen verwerken.
Wat verzon die kok op de nacht dat hij onvrijwillig moordenaar werd? Zoete risotto met safraan, karamel en gefrituurde tabaksbladeren. Nooit eerder in de keuken gebruikt, en plots verschijnen die bladeren overal op de kaarten van toprestaurants in grootsteden en kleinere holen waar genoeg rijke mensen naartoe willen rijden om zo'n gigantische investeringen economisch rendabel te maken.

De prijs van de sigaren, daar moet ik geen tekening bij maken zeker...

Hier komt de rest van de POST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten