dinsdag 1 december 2009

Dansende beer

Vandaag leerde ik de stad genaamd Gent wat beter kennen. Per fiets, dat spreekt. Er heerst natuur, cultuur en frituur in deze streek. Het ware beter geweest een Gazelle of Batavus te gebruiken voor de rit, geroemd als zij zijn om hun boterzachte kwaliteiten van Hollandse voortvluchtigheid, maar het actieplan om tot aanschaf over te gaan heeft zijn kantelvoorwaarden nog niet bereikt.

In een rekenblad deze voorwaarden op peil stellen is altijd al één van mijn geliefde bezigheden geweest, naast lopen, me inzetten voor goede doelen en het opzetten van goede doelen voor jeugdvoetbalploegen die het voornamelijk hebben moeten van de tomeloze inzet van gesjeesde voetbalvaders.


'Hoe wij ook wroeten, spartelen en labeuren om ons te ontrukken aan de modderige stukken onzer bestaan, steeds echoot de moederschoot der afkomst in onze achterkop,' zegt grootmoeder, die er anders zelf wel in is geslaagd zich van dochter van een arme keuterboer op te werken tot patron van een hele keten van wol- en breiwinkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten