donderdag 3 december 2009

Vreedzame Zalmen!

Met tot spleetjes geknepen ogen speuren wij de winkelstraten af, in de hoop enkele %%% te capteren, van snode winkeliers die de sperperiode negeren. Zulke mensen moeten welhaast gek worden van zo'n leven vlak voor de koopjes. Dat woord 'sperperiode' is dan ook onderhevig aan allerlei interpretaties die men eventueel niet met het besteden van geld zou associƫren.

In een tonnetje van eeuwenoude eik bewaart grootvader enkele liters whiskey, met daarin ook een paar rozijnen. Als hout kon vertellen, zouden het beslist wonderlijke verhalen zijn.


Er zijn vele winkels waar men kookmateriaal kan kopen in Leuven: In de Diestsestraat zijn er zeker twee, in de Tiensestraat ook. Dat maakt reeds VIER!
In de oneindig veel grotere stad Gent is het wat kookwinkels betreft, zeker in het centrum, huilen met de pet op. Christoffle, ja, maar die heeft nogal een hoge drempel, met al dat zilver en al, en Huis Rogge, dat noem ik al geen centrum meer. Afijn, dat nieuwe Mafransken in de Diestsestraat kan mij zeer bekoren. Ik heb er zeker 3000 euro uitgegeven in mijn fantaisie!
Degelijk alaam, daar kan men een leven lang mee weg, en dat is fijn.

1 opmerking:

  1. Florrebolleke1:02 p.m.

    Het is maar dat je het weet: zalmen zijn van de meest agressieve vissen ter zee.

    BeantwoordenVerwijderen