dinsdag 20 april 2010

De zomer van 1998

In een bibliotheek in een huis staat een boek:hoe meer boeken hoe beter, zeggen dure wetenschappers, die 's avonds wijn drinken en het verschil kunnen proeven tussen een fles van 30 euro en een fles van 100 euro. Ze geven hun vrouw een zoen op de wang wanneer ze enkele dagen naar een congres zijn wanneer ze ouder zijn dan 64 jaar. Zijn ze jonger, dan blazen ze die zoen een eind weg, tenzij eega-lief protesteert en een inniger afscheid verlangt.

In Ijsland zijn ze de pineut van de natuur, de bankencrisis en is het koud het hele jaar door, behalve in de hete bronnen. Als cynisch manna daalt de as van de vulkaan neer op al wat leeft en geen leven heeft.
Stellen we ons voor dat die zooi nog tientallen jaren blijft komen. Dat luchtverkeer onmogelijk wordt, en projectontwikkelaars lokale overheden overtuigen de gigantische terreinen dan maar te verkavelen om er gigantische, vreemde gebouwen neer te poten. En in het midden een kunstmatige zee, zoals de Bodensee, het Ijsselmeer, het Meer van Rotselaar of de kerk van Amsterdam.

Dat zou nogal eens wat geven! Nachtrust voor de omwonenendennenen, minder luchtvervuiling voor de rest en ook eindelijk een oplossing voor dit!

1 opmerking:

  1. Anoniem10:46 a.m.

    'Als cynisch manna daalt de as van de vulkaan neer op al wat leeft en geen leven heeft.'

    Wat een heerlijke zin rotsboompje

    BeantwoordenVerwijderen