zaterdag 24 april 2010

Tijgers en Gazellen

In een hoek van het salon kreunt een oude man. Tegen clusterhoofdpijn staat de wetenschap nogal machteloos en de Engels naam suicidal headache voorspelt ook weinig goeds. Het arme heerschap begint nerveus rond te benen, zich onderwijl zachtjes rond het rechteroog strelend.
In een belendend vertrek snijdt een nietsvermoedend jongentje van slechts vier jaar oud, met een originele Laguiole (een prachtige uitvoering met gemarmerd lemmet van Japans staal met een uitzonderlijk HRC van 66 en een heft van giraffenbeen ingelegd met ivoor (gemaakt in een tijd waarin dit alles nog niet verboden was)) die al vier generaties in familiebezit was, dikke stukken ganzenlever van uitzonderlijke verfijning. De lippen al nat van anticipatie smeert hij vervolgens een weinig licht gezouten boter op een gegrild stukje boerenbrood, legt er dan de lever van zeker 2 cm op en daarboven een laagje uienconfijt door zijn grootmoeder zelf gemaakt. 
Dat alles geeft hij aan de hond, waarna hij naar zijn grootvader gaat, die gelukkig en vreemd miraculeus van zijn pijn is verlost geraakt en vraagt hem naar een halal hamburgerrestaurant te rijden.


einde verhaal 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten