donderdag 12 augustus 2010

lied

Broeders en Zusters,
Wederom hebben de Canadese coolerds van Arcade Fire een fantastisch album gebaard. The Suburbs is de naam van de plaat en hoewel het mij, gezien mijn gebrekkige kennis van de notenbalk, Bruce Springsteen en de geplogendheden der internet-muziekjournalistiek, zwaar valt om u hier een redenering te verschaffen die recht doet aan alle subtiliteiten en dito emoties die bij het aanhoren van deze muzikale verfijning ontstaan, durf ik toch met enige stelligheid claimen dat wie van Funeral Neon Bible hield, zeker niet ontgoocheld zal zijn door The Suburbs. Om eerlijk te zijn moet ik toegeven dat ik de schijf zelf nog niet heb gekocht.
Hoe ik dan toch al naar de liederen heb kunnen luisteren? Er zijn verschillende websites die toegang tot deze aardigheden verschaffen, zoals Last.fm, www.Pandora.com ofwww.Grooveshark.com. Desalniettemin zal ik zeer spoedig overgaan tot de internetmatige aanschaf van het zilveren schijfje, en wel via één van de volgende websites: www.play.com ofwww.thehut.com, afhankelijk van welke het goedkoopst is. Dat zal trouwens, verzending incluis, alleszins niet veel meer dan 10 euro zijn. Eat this, Fnac! Bovendien bestaan er acht verschillende hoesontwerpen, en wie ze allemaal verzamelt krijgt een zoentje van Will Butler. Hoera, dat is leuk.
 
Wat ook leuk is, om naar te kijken en om dan mee te lachen, is het Brittische programmaaLook around You, van Peter Serafinowicz en Robert Popper. Zoek dat maar op het internet op. Kijk op YouTube, en koop het daarna via bovenvernoemde websites. Al snel zal uw leven meer zin krijgen! U zal verlangen naar een draagbare computer van Apple, en bonuspunten verdienen voor de combinatie iPad, iPhone 4 èn iPod Touch. U zal in de hippere hoeken van de hippere steden van ons land uitkijken naar fixed-gear-fietsen, of anders plooifietsen van de jaren '80, of anders klassiekers van het (Belgische! Jeuj!) merk Achille (Vintage and nostalgic bicycles!). In de papierwinkel zullen de displays van Moleskine en Lamy u als een zuigmachine aantrekken, en verder zal u sterk verlangen naar broeken met smalle pijpen, brilles met dik, zwart montuur, klassieke kapsels (ook voor uw been- en okselhaar), klassieke lederen schoenen, hemden in allerlei soorten en maten, accessoires als tijdloze horloges met nummers (à la limite Romeinse cijfers) voor ALLE uren (tenzij het de compleet uitgebeende shizzle van Jacob Jensen of zijn Scandineevische compatriotten is), obscure muziek en/of Lady Gaga, films die maar twee weken in kleine arthouse-bioscopen draaien, enzovoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten