donderdag 5 augustus 2010

Messanex

We starten met een vetschijf, en vervolgens vragen we ons af:

"Wat doen we wanneer we teveel hebben gegeten en onze ellepijpen verworden tot elastieken?"

Terwijl we rijstpap eten en ons beraden over het antwoord dromen we van prachtige boeken van Vlaamse helden, zoals Schrauwen, Coppens en Vanfleteren.

Verder weg, in de opiniebladzijden, achterkamers en gedeelde overtuigingen, ijlt het beest een eind weg, zieltogend als een geslagen hond. Toch kan het ondermijnen van de staat nooit soelaas bieden. Anarchisten zijn dan ook simpele zielen, die het best eens zouden proberen op hun manier, op een eiland of zo. In Dubai liggen er nog een paar die beschikbaar zijn.
We moeten ons daarentegen als flinke jongens en meisjes inzetten voor het beter maken van de wereld. Of we dat nu doen door ons steentje bij te dragen aan de economie, kleuters hun naam te leren schrijven of gewoon eens vriendelijk ons hand opsteken wanneer automobielontwerpers ons laten oversteken maakt niet uit. Zolang we maar een statig huis bewonen met dikke eiken vloeren en kamerbrede bibliobaleotheken als bij een notaris wanneer we de respectabele leeftijd van 55 jaar hebben bereikt. Een fantastische interesse in oude wagens mag ook.

Tot slot spreken we onze zegeningen uit over al de mama's en papa's die deze maand een rekening hebben geopend voor hun nog ongeboren kind. Dat zullen zeker geen communisten, anarchisten of archeologen zijn, en dat is goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten