zondag 17 april 2011

Twouwewij

Op het trouwfeest van iemand uit omgeving van Lier viel er in de geanimeerde tafeldiscussie over de problemen op het wereldtoneel (men was het er over eens dat het nefast was voor de vooruitgang van het welzijn van een grote groep mensen dat de aandacht voor aids ondergesneeuwd is geraakt door andere brandhaarden en strijdtaferelen), de juiste manier om een fles champagne te sabreren (doe het met een gecontroleerde en vloeiende beweging. Liever zachtjes te beginnen en eventueel nogmaals te proberen dan met te veel kracht te werk te gaan en het risico lopen de hele hals aan diggelen te slaan) en de vraag of het laatste album van Arcade Fire, The Suburbs, al dan niet het beste is uit hun oeuvre (ja), plots een stilte, net toen de sint-jacobsnoten op een bedje van erwtenmousse geserveerd werden en één van de disgenoten toegaf dat zij niemand met de naam Thomas in haar omgeving kende.

Monden vielen open van verbazing, hoongelach steeg op en de vrouw van één van de vrienden van de bruid stond verontwaardigd op, wierp haar iets te hard gesteven servet op tafel, waarbij een glas rode wijn omviel en riep uit: 'maar dat kan toch helemaal niet!' Aanzienlijke hoeveelheden barolo later werd dit uiteraard met de nodige schouderklopjes en verontschuldigingen bijgelegd. Het is immers inderdaad mogelijk dat men zelfs een zo vaak voorkomende naam als Thomas niet tegenkomt in zijn vriendenkring.

Later op de avond, toen de luide bastonen iedereen die voor 1980 was geboren hadden verbannen naar de comfortabele zetels van het belendend salon, draaide de voor de avond ingehuurde disk-jockey, totaal onverwacht, de volgende schijf, naar eigen zeggen ter ere van het kindekijn van bruid en bruidegom:


Hoewel de emotionele impact, zelfs op de door Afganistan geharde militairen onder de aanwezigen, niet uitbleef, en quasi iedereen gedurende deze magische twee minuten als verstijfd bleef staan met steeds vochtiger wordende ogen, ontspon zich onmiddellijk na de fade-out een snel luider wordende discussie tussen een Italiaans koppel dat de bruid had leren kennen tijdens een studieverblijf in Madrid (toch wel ja!) en de rechterhand van de DJ:

'ma ciò che dice è vero giradischi impossibileOde a un neonatoL'aria da Gianni Schicchi di Puccini parla di una figlia che chiede a suo padre il permesso di sposare il suo amatoTutto ciò che non ha nulla a che fare con i bambini! Babbino significa padre, bastardi stupidi. questa canzone e la donna ha minacciato di gettarsi in un fiume se non ottiene. È unbuon esempio per i giovani? Credo di no! Basta!'

En ze verlaten wild gesticulerend de zaal (die ze gelukkig enkele minuten later opnieuw binnenkwamen na buiten een sigaretje te hebben gerookt om te kalmeren). 

Het was een fijne tijd. En het bekijken van beelden van gesprekken tussen deze vier giganten uit de comedische sector lijkt me dat ook te zullen worden:

1 opmerking:

  1. Wat doet Jerry Seinfeld tussen die komieken?

    BeantwoordenVerwijderen