zondag 13 november 2011

laufen

Een groot gewicht is u toevertrouwd. Ga er zorgvuldig mee om.

°
Het winterpunt is niet meer zo veraf. Tot dan nog: het korten der dagen, en de nabijheid van schemering. In de trein naar buiten kijken, en BAM! Magnifiek hoe de zon de dag zo luisterrijk begint. Des avonds op het perron: BOEM! Een valavond van eerste categorie ontvouwt zich in het zwerk.

°

De warmte binnenskamers roept ons, trekt ons aan. Maar we moeten tegen onze natuur ingaan, de lokroep negeren en ook wanneer de kille miezer ons in het gezicht slaat de gesel trotseren. Hoe anders kan een mens tijdens herfst en winter herboren worden, dan door te blijven lopen? Het is comfortabeler de schijven ganzenlever te laten smelten op de tong en door te spoelen met een vlezig wijntje terwijl Kate Bush het heeft over de Hounds Of Love, maar stilstaan is achteruitgaan, en om niet als een slachtdier overdreven te vervetten moeten we de kuiten geen rust gunnen.


Aan dus met die sportkledij, in net voldoende lagen liefst. Te weinig en u geraakt niet opgewarmd, te veel en na een half uur voelt u zich alsof u badend in koud zweet uit een nachtmerrie ontwaakt. Net genoeg dus, zodat u het na veertien minuten warm begint te krijgen.


Maar ook dan zal de stoom u van het hoofd slaan wanneer u de straat wil oversteken, door auto's gehinderd. En ook dan zal u naar een stroom warm water over uw hoofd verlangen. Doel bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten